Multifence

Uw poort op maat aan de scherpste prijs

052/33.32.15

Kalkenstraat 17 – 9255 Buggenhout - Oost-Vlaanderen

Veelgestelde vragen

Wat is het verschil tussen aluminium en gewoon metaal als basismateriaal ?
Eerst en vooral de prijs. Aluminium is duurder. Heel dikwijls denken mensen dat ze een aluminium poort hebben, terwijl dit toch een gewone metalen is. Meer dan 90% van de poorten die U in ons land ziet, zijn metalen poorten. Er wordt vooral voor aluminium gekozen voor het gewicht, maar ook omdat deze minder snel zouden roesten. Echter moet ook aluminium voorbehandeld worden. Bovendien is het risico op sporen van deze voorbehandeling in het lakwerk niet gering. Multifence werkt echter met een gecertificeerde lakkerij die ook aluminium zonder probleem aankan. Indien bij aluminium roestvorming ontstaat is dit witgekleurd waar dit bij gewoon ijzer bruin is. Aluminium profielen zijn ook veeL scherper afgerand, wat visueel niet altijd even mooi is.
Welk BTW tarief is van toepassing op mijn poort ?
In 99% van de gevallen is het BTW tarief 21%. Wantrouw mensen die U een tarief van 6% aanbieden. Zij riskeren bij de volgende btw-controle zware straffen.
Hoe moet ik de breedte en hoogte van mijn poort bepalen ?
Wij raden U aan om de totale breedte, inclusief palen te meten. Voor de hoogte volstaat de hoogte ter hoogte van de paal, gemeten van de grond tot de bovenkant van de paal. Let wel op voor niveauverschillen op Uw terrein. De poort moet vlot kunnen open zwaaien of schuiven. Bent U niet zeker, aarzel niet om ons te contacteren.
Hoe weet ik welke poort best bij mij past ?
De meeste poorten zijn dubbel opendraaiende poorten. Soms kan het echter noodzakelijk zijn om met een enkel opendraaiende poort of zelfs een schuifpoort te werken. Dit hangt af van de toegankelijkheid en het niveauverschil op Uw terrein. Bent U niet zeker, aarzel niet om ons te contacteren.
Waar zitten de grootste prijsverschillen ?
Vast hekwerk is vanzelfsprekend goedkoper dan een opendraaiende poort. De enkele poort is duurder dan de dubbele omdat de profielen steviger zijn. Schuifpoorten zijn steeds de duurste, soms zelfs tot het dubbel van een dubbel opendraaiende poort.
Welke soorten schuifpoorten bestaan er ?
U kan een schuifpoort op rail plaatsen, maar er bestaat ook een type dat boven het terrein zweeft. De schuifpoort op rail is in aankoop goedkoper, maar U hebt extra grondwerken. De zwevende schuifpoort heeft meer plaats nodig omdat er gewerkt wordt met een extra stuk naast de poort, een overhang die dient als tegengewicht. Hou hier dus rekening met extra ruimte om weg te schuiven.